Zahvala avtorja spletne strani
Avtor : Igor Pirnovar

 

 


 

 

Hvala za pomoč in material, ki sem si ga sposodil pri drugih avtorjih in marljivih zbiralcih informacij o Venetih

 

 

Obogaten ali oškodovan za znanje zgodovine iz šolskih klopi v nekdanji SFRJ, sem se pri ustvarjanju teh zapiskov posluževal Interneta in knjig, kot tudi lastnih življenjskih izkušenj.

Pred vsem bi rad izrabil to priliko, da se zahvalim g. Jezovniku za njegove napore vzdrževati eno najboljših, najcelovitejših in najbolj izčrpnih ter enciklopedijsko natančnih spletnih strani o Venetih in Slovenski zgodovini, od kjer sem uporabil ogromno materiala. Informacija, ki jo najdete na njegovi Caranthi fenomenalno dopolnuje knjige, ki sem se jih posluževal in vam jih seveda tudi iskreno priporočam:

Se razume, da je še veliko drugih, ki jih ne omenjam tukaj. Obiščite Carantho za več o tem in vsem kar se Venetov tiče. Zahvaljujem se tudi avtorjem knjig in člankov, ki sem jih s pridom uporabljal, med katerimi so :

Matej Bor Jožko Šavli Ivan Tomažič Lucijan Vuga
Antony Ambrožič Anton Škerbinc Jožica Gerden Manfred Kasokat
Borut Prah Ivan Kobal Pavel Tulajev Wayne State University Press

Seveda je še mnogo drugih, ki jih se jih ne spomnim ali jih ne poznam in so prav tako na vse mogoče načine pripomogli, ali pomagali, da je moja spletna stran postala to kar je.

Še posebej pa se zahvaljujem dr. Jožku Šavliju, ki mi je dovolil, da uporabim mnoge njegove članke in tudi knige, pred vsem pa knjigo Veneti, First Builders of European Community treh avtorjev Bora, Tomažiča in Šavlija, iz katere sem prevedel, predelal in priredil veliko materiala za svojo prvo spletno stran in, ki me je motivirala, da izdelam bolj avtorsko svojo verzijo, ki jo sedaj tukaj berete.

 

 

 


 

Na začetno kontrolno kazalo / Domov; (Home)       Nastavi začetno kazalo (tu na levi)

 


Document:
©2005, 2007, 2008, 2009, 2010 Igor H. Pirnovar
URL:
Zadnjič posodobljeno: